fbpx
9.8 C
Vranje
ponedeljak, 27.03.2023

Konkurs za mlade novinare sa juga Srbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

NIŠ / VRANJE – Mladi novinari i novinarke lokalnih medija iz jugoistočne Srbije, kao i studenti novinarstva, komunikologije i srodnih društvenih nauka, mogu se do 23. oktobra prijaviti za pohađanje Akademije za razvoj lokalnih medija (ALMA), niškog Medija i reform centra. Učešće na Akademiji za razvoj lokalnih medija je besplatno.

Kako se navodi u pozivu, Akademija obuhvata 12 modula raspoređena u 2 semestra, a namenjena je svim zainteresovanima koji žele da steknu nova znanja i veštine iz oblasti novinarstva, da čuju savete iskusnih novinara i primene ih u praksi, da im priča bude objavljena u Nedeljniku Vreme, takođe onima koje zanima fotografija, video produkcija i mobilno novinarstvo itd.

Novi ciklus Akademije počinje 4. novembra 2022. godine. Radionice i predavanja održavaće se petkom i subotom, sa pauzama za vreme praznika i između semestara.

U prvom semestru polaznici će izučavati Medijske zakone i propise u Republici Srbiji, istraživačko novinarstvo, foto-novinarstvo, video produkciju, tehnike intervjua, TV novinarstvo, dok će u drugom semestru saznati više o mobilnom novinarstvu (MoJo), onlajn novinarstvu, podkastu, društvenim mrežama u službi medija, storitelingu na društvenim mrežama, digitalnom marketingu.

Polaznici će tokom Akademije raditi na konkretnim pričama koje će biti objavljene u Nedeljniku Vreme i to sa mentorima Jovanom Gligorijević i Aleksandrom Stankovim.

Takođe, na kraju predavanja i radionica polaznici će dobiti i sertifikate. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem formulara (klikni ovde >>>), a kandidati koji budu izabrani biće blagovremeno obavešteni.

Rok za prijave je 23. oktobar u 23.59h, a dodatne informacije se mogu dobiti putem mejla akademija@mirc.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci