fbpx
3 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Kazna za parkiranje 500 dinara i dalje samo jednom godišnje, dok Skupština ne kaže drugačije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Građanke i građani koji na svojim automobilima zateknu kaznu za parkiranje koja iznosi 1.000 dinara, i dalje će imati mogućnost da je plate samo 500 dinara ukoliko to urade u roku od 8 dana, ali samo jednom godišnje, sve dok na sednici Skupštine grada Vranja odbornici ne usvoje odluku sa poslednje sednice Gradskog veća, kojom se precizira da jeftinije možete proći više puta godišnje.

Prošlo je nekoliko nedelja otkad je rasprava u Skupštini grada Vranja između odbornika Srpske napredne stranke Miroslava Nešića i v.d. direktora JP Parking servis Dejana Manića dobila epilog u vidu nove odluke Gradskog veća koja se tiče parkiranja.

Naime, prema nezvaničnim i nepotrvrđenim saznanjima iz redova odbornika vranjske Skupštine, Nešić je, navodno, nezadovoljan odlukom Parking servisa da mu ne odobri popust na cenu mesečne parking karte, govorio da su građani oštećeni zbog odluke Parking servisa da kaznu za parkiranje upola cene u roku od 8 dana, mogu plaćati samo jednom godišnje, a to, prema rečima građana, ranije nije bio slučaj.

Nakon poslednje sednice Gradskog veća, koja je održana u ponedeljak, saopšteno je, da su većnici, između ostalog, prihvatili „Odluku o dopuni odluke o javnim parkiralištima grada Vranja“.

„Dopuna se odnosi na to da korisnik parkirališta ima pravo na 50 odsto popusta na cenu posebne parking karte, ako istu plati u roku od 8 dana od dana njenog izdavanja“ – stoji u saopštenju na sajtu Grada.

U međuvremenu je „dobra vest za građane“ da će popust moći da ostvare više puta godišnje, objavljena i u nekim medijima.

Kada je redakcija portala Slobodna reč pitala aktuelnog direktora Parking servisa Dejana Manića šta će nova odluka GV u praksi značiti, rekao je da ga „niko nije obavestio“ i da će, „da ne bude zabune, ovih dana poslati medijima saopštenje o pravima i obavezama korisnika“.

Tako je, tri dana od obaveštenja iz Gradskog veća, stiglo i saopštenje iz Parking servisa sa detaljnim opisom prava i obaveza ljudi koji koriste usluge ovog javnog preduzeća, „kako se ne bi širile dezinformacije“.

Kako je saopšteno iz Parking servisa, u saopštenju je detaljno objašnjeno sve u vezi procedura koje se tiču plaćanja usluge parkiranja, izdavanja doplatnih karti za parkiranje, onih u slučaju kada izdata doplatna karta nije plaćena posle roka od 8 dana i posle izricanja opomene i procedura vezanih  oko zaštite prava potrošača, kao i onih kada se aktiviraju ugovori o cesiji.

Međutim, građani će „dobru vest“ morati ipak da sačekaju, jer iz Parking servisa kažu sledeće:

„Korisnik parkirališta jednom godišnje ima pravo na povlašćenu cenu posebne parking karte u iznosu od 50 odsto, ako posebnu parking kartu plati u roku od 8 dana, od dana izdavanja iste.“

Kako za portal Slobodna reč podseća jedna od članica Gradskog veća Danijela Milosavljević, odluka Gradskog veća koja će građanima omogućiti da više puta u toku godine plaćaju pola kazne, biće moguća u praksi nakon što to odbornici usvoje na nekoj od narednih sednica Skupštine grada Vranja.

Pročitajte više:

Zaštitnik: Javite se bez odlaganja ako vam se na šalteru Parking servisa desi ovo

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci