fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

„Kad nepravda postane zakon, pobuna postaje dužnost“: Danas šesti protest „Vranje protiv nasilja“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Šesti protest „Vranje protiv nasilja“ biće održan u petak, 28. jula, u 20 časova, na šetalištu kod nekadašnje Robne kuće „Beograd“, najavili su organizatori iz grupe građana.

Kako je saopšteno, ruta današnjeg protesta biće šetnja glavnom ulicom, od Robne kuće, niz Kralja Stefana Prvovenčanog, sve do raskrsnice kod BAT-a, i nazad.

Grupa građana je navela u saopštenju da je Vranje prethodnih mesec i po dana, na pet održanih protesta, pokazalo da „nije zapećak Srbije koji ćuti na nasilje i nepravdu koju ova vlast sprovodi nad sopstvenim narodom“.

„Preduslov stvaranja modernog i demokratskog društva je pobuniti se protiv sistema u kome ne postoji pravo i pravda. Najnovije nasilje nad svojim građanima je usvajanje Zakona o izgradnji i planiranju. Ovaj zakon omogućava novopečenim bogatašima i tajkunima ove vlasti da otmu zemljište građana Srbije bez ikakve naknade. Poklanja im se ono što pripada svima nama“, apostrofiraju iz grupe građana.

Kako navode, „prave sistem u kome će tajkuni i vladajuća garnitura biti još bogatiji, a narod još siromašniji“.

„Naša je dužnost i obaveza da se pobunimo protiv ‘pljačke veka’, kako naša deca ne bi postala robovi u sopstvenoj zemlji. Kada nepravda postane zakon, pobuna postaje dužnost! Zato Srbija mora da stane!“, poručuju oprganizatori protesta „Vranje protiv nasilja“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci