fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

JU „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite“ negirao saradnju sa NVO „Selo“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Odgovarajući na pitanja novinara portala Slobodna reč o aferi pronevere novca koju je otkrio BIRN, iz Javne ustanove „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Vranje“, negirali su povezanost sa NVO „Selo“ iz Beograda, koja je dobila preko 80.000 evra za obuku geronto-domaćica u Vranju.

Podsećamo, u finansijskim i narativnim izveštajima koje je ova organizacija podnela Ministarstvu za brigu o deci i demografiju, naveli su da su novac potrošili na obuku 60 geronto-domaćica, u saradnji sa pomenutom javnom ustanovom.

Iz Centra su to negirali:

„U toku 2021. godine Javna ustanova Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Vranje nije sarađivala sa NVO Selo iz Beograda. Sa navedenom Nevladinom organizacijom nismo sarađivali ni na jednom projektu. Netačna je informacija da je u Vranju u saradnji sa nama održana obuka za 60 geronto-domaćica tokom 2021. godine. Kroz izveštaj o radu za 2021. godinu možete se upoznati sa aktivnostima i poslovanjem Ustanove tokom 2021. godine. Napominjemo da je predmetni izveštaj objaven na zvaničnoj internet prezentaciji
Ustanove kao i na sajtu grada Vranja“ – stoji u odgovoru.

Pročitajte više:

Ko je i kako zaradio 330.000 evra za fiktivna predavanja u Vranju

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci