fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Jović o vrtiću „Bajka“: Svi smo vrlo odgovorni

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Dan nakon objavljivanja teksta na portalu Slobodna reč o izgradnji vrtića „Bajka“ u naselju Raška, članica Privremenog organa grada i bivša zamenica gradonačelnika Zorica Jović, govorila je o ovoj temi u programu TV Vranjska Plus.

„Ono što negde čitam ovih dana, svi pričaju, od izbora do izbora, ajde da ne pominjemo izbore, ali eto otvaranje vrtića u naselju Raška“ – započela je Jović, naglasivši da su „svi vrlo odgovorni“.

„Moram da naglasim da smo, počevši od rukovodstva republike, pa onda i gradskog rukovdstva, svi vrlo odgovorni. Nije se desilo da smo otvorili neki objekat a da pritom nismo izvršili kompletnu proceduru. Ne mogu da kažem da je najlakše završiti infrastrukturne radove, ali negde se najbrže možda završe infrastrukturni radovi.
Prateća procedura je vrlo obimna kada je u pitanju ustanova obrazovanja“ – rekla je ona.

Kako je dodala, mnogi se „upuste u priču“ kada su u pitanju obrazovanje i obrazovni objekti.

„Pritom, negde se, ajde sad je možda prestroga reč, elementarne stvari se ne poznaju, ali nemaju dovoljno informacija“ – rekla je Jović.

Prema njenim rečima, „kompletno je završena procedura i kada je u pitanju papirologija, odnosno, dozvola za probni rad“.

„Opet je to ustanova obrazovanja, dok se sve ne isproba, ispita, retko gde se desi situacija da ide odmah kompletno upotrebna dozvola, ali, što se nas tiče, završili smo i to. Tehnički prijem je odrađen, inspekcija je izašla na teren, poslat je zahtev ka ministarstvu, očekujemo svakog trenutka rešenje o verifikaciji, negde nismo pomenuli uopšte… Odnosno…mi znamo, koji smo u toj priči, koji sprovodimo proceduru, Predškolska ustanova naravno radi to besprekorno, ali eto, onog trenutka kada budemo dobili zvanično rešenje Ministarstva prosvete o verifikaciji ovog vrtića, mi se pripremamo, mi smo ustvar, spremni.
Sve je spremno za početak rada ovog vrtića“ – istakla je.

Dodala je i da Predškolska ustanova već „animira“ roditelje koji su na listi čekanja:

„Ko je voljan, da upiše dete u taj vrtić. Međutim, tu se suočavamo sa jednim problemom da, roditelji koji su na čekanju, iz nekog drugog naselja, ne žele da vode decu u novi vrtić, to nam negde nije jasno, ali dobro, procedurom se i to rešava za upis u neku sledeću upisnu godinu, o tom – potom“ – zaključila je.

Podsetila je da je vrtić „Bajka“ već u mreži javnih ustanova, jer je to gradska Skupština „već završila“.

„Negde smo stava bili dosad i uvek ćemo biti, da, dok se kompletna procedura ne završi, i kada je infrastruktura u pitanju i kada je procedura oko papirologije u pitanju… Očekujemo da za neki dan dobijemo informaciju kada će se to desiti zvanično“ – rekla je Jović.

Pročitajte više:

Vrtić u naselju Raška je „fantastičan“, ali postoji problem – nije u funkciji

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci