fbpx
14.3 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Jedina manjinska izborna lista kandidata za odbornike Skupštine grada Vranja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Pod rednim brojem 2, na izbornom listiću sa listama kandidata za odbornike u Skupštini grada Vranja, u nedelju, 17. decembra, naći će se jedina manjinska, lista Demokratske partije Makedonaca (DPM), sa 22 kandidatkinje i kandidata.

Predvodi je privatni preduzetnik Aleksandar Božinovski, za njim su finansijski tehničar Irena Božinovski, ekonomski tehničar Andrijana Nikolić, privatni preduzetnik Miloš Nikolić, veterinarski tehničar Marjan Petrović.

Od šestog do desetog mesta na listi su penzionerka Olgica Nikolić, privatna preduzetnica Dragana Đorđević, penzioner Pero Božinovski, privatni preduzetnik Radomir Petrović i ekonomistkinja Milica Jovanović.

Tu su i Jovica Petrović, Aleksandar Jović, Vukašin Đorđević, Snežana Petrović, Marina Stanković, Bojana Tasić, Javorka Jović, Dobrica Tomić, Miloš Đorđević, Miloš Milenković, Silvana Marković i Dušanka Božinovski.

Za manjinske liste ne važi cenzus od tri odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača. Izborna lista nacionalne manjine učestvuje u raspodeli mandata i onda kada dobije manje od tri odsto glasova od broja birača koji su glasali.

Kada se raspodeljuju mandati primenom sistema najvećeg količnika, količnici izbornih lista nacionalnih manjina koje su osvojile manje od tri odsto glasova, uvećavaju se za 35 odsto.

Na prošlim lokalnim izborima, 2020. godine, DPM je predvodio Pero Božinovski. Ova manjinska partija na tim izborima nije osvojila mandat.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci