fbpx
12.9 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Javni uvid u plan za izgradnju solarne elektrane u Sodercu do 15. septembra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradska uprava oglasila je javni uvid zbog izrade plana detaljne regulacije za solarnu elektranu nominalne snage tri megavata, koju će, u selu Soderce kod Vranja, izgraditi kompanija „Sunflow South doo“ iz Beograda, koja je u vlasništvu firme iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), javljaju Južne vesti.

Javni uvid trajaće do 15. septembra, biće okačen na zvaničnom sajtu Grada, a, kako se navodi, javni uvid se organizuje „zbog upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine i očekivanim efektima planiranja“.

Pravna i fizička lica mogu podneti primedbe i sugestije u pisanoj formi na pisarnici Gradske uprave, u Uslužnom centru, sa naznakom za „Odeljenje za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave Vranje“, navodi se na sajtu lokalne samouprave.

Solarna elektrana „Gornje livade“ obuhvata područje od oko 249,22 hektara, a krajem jula ove godine gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, i direktor kompanije „Sunflow South doo“, Onur Gedik, potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Investitor se obavezuje da izgradi solarnu elektranu pod uslovima koji budu utvrđeni građevinskom dozvolom, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i drugim relevantnim podzakonskim aktima, kao i da plaća godišnju nadoknadu Gradu u iznosu od jedan odsto bruto prihoda od ostvarene prodaje električne energije, rekli su iz lokalne samouprave.

Vlasnik firme „Sunflow South doo“ iz Beograda je „Sunflow Energy Corporation“ iz SAD.

Čitajte više:

U Sodercu kod Vranja biće izgrađena solarna elektrana

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci