fbpx
9.8 C
Vranje
ponedeljak, 27.03.2023

Janković: Veliki broj teških pacijenata iz Vranja i Surdulice se preliva ka Nišu i Kruševcu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

NIŠ / VRANJE – Klinički centar Niš se ubrzano puni i ne može se reći da li smo na kraju trećeg ili početku četvrtog talasa, ali se može reći da imamo veliki problem, rekao je za RTS zamenik direktora Kliničkog centra (KC) Niš Radmilo Janković i apelovao da se građani uozbilje, ocenivši da su javna okupljanja „apsolutno nedopustiva“.

Brojevi ne padaju, dolaze nam cele porodice i to je sve eskaliralo i ide nezaustavljivo ka komplikaciji, upozorio je Janković i dodao da u KC Niš ima 50 odsto više pacijenata nego prošle nedelje.

Ubrzano punimo kapacitete, Infektivna više nema mesta, i jako je veliki broj teških pacijenata koji se preliva iz Vranja i Surdulice koje gotovo više da nemaju mesta ka Kruševcu i Nišu“ – naglasio je Janković.

Juče u Nišu više od 200 novozaraženih, što je ocenio apsolutno neprihvatljivim.

Moramo naredne dve do tri nedelje da zaboravimo na kafane da bismo sve te sretne trenutke ponovo doživeli. Ako ovako nastavimo, neće biti dobro“ – upozorio je Janković, uz ocenu da smo pokazali da smo svojeglavi. „Jedini magični ključ je masovna vakcinacija, mnogo masovnija nego što je ova, i pridržavanje mera„, poručio je Janković.

On je, kada je reč o merama na snazi, ocenio da „ovo što imamo preko vikenda“ nije dovoljno, i da će se ponovo napuniti bolnice, pa je apelovao na društvenu empatiju. Ponašanje na javnim okupljanjima u pethodnim nedeljama ocenio je apsolutno nedopustivim.

Podjednako je nedopustivo i ponašanje u Patrijaršiji i na Dunavskom keju. Dešavalo se da po dva-tri člana iz iste kuće preminu. Mislim da je ovo prevršilo svaku meru i da se moramo uozbiljiti“ – zaključio je Janković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci