fbpx
20.2 C
Vranje
nedelja, 28.05.2023

Iz Eparhije vranjske nestalo 5,2 miliona dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Blizu 45.000 evra, tačnije, 5 miliona i 250 hiljada dinara u raznim apoenima, nestalo je iz blagajne Eparhijskog doma u Vranju u periodu od petka, 12. maja, do ponedeljka, 15. maja, kada je slučaj prijavljen, potvrđeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Na osnovu dosadašnjih saznanja Policijske uprave u Vranju, novac je nestao iz sefa kancelarije blagajne, a koliko je novca NN lice oduzelo u pomenutom periodu, utvrđeno je na osnovu dostavljenih popisnih lista.

Prema poslednjim zvaničnim informacijama, do sada je izvršena kriminalističko-tehnička obrada lica mesta, naloženo je izuzimanje video zapisa sa sigurnosnih kamera Eparhije, dostavljanje pomenutih popisnih lista, izuzimanje i obrada bioloških tragova, kao i obavljanje razgovora sa zaposlenima u Eparhiji.

„Policija po nalogu tužilaštva preduzima operativne radnje na otkrivanju izvršioca krivičnog dela teška krađa iz čl.204.st.4.KZP“, rečeno je medijima iz OJT jutros.

Juče su iz Eparhije vranjske potvrdili pisanje medija o nestanku veće količine novca iz prostorija eparhijskog doma koji se nalazi u dvorištu Sabornog hrama Svete Trojice, ali se do završetka istrage dalje neće oglašavati. Prema prvim saznanjima, nije bilo tragova obijanja i nasilnog upada.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci