fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Imovina Bujanovačke banje prodaje se za 90 evra po kvadratu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC – Deo imovine Zavoda za specijalizovanu rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji oglašen je na prodaju, a početna cena je 31,8 miliona dinara, javlja Nova ekonomija.

Na prodaju su zdravstveno-rekreativni objekat (površine u osnovi 1.743 kvadrata), zgrada zdravstva (177 kvadrata), sportski teren sa tribinama (315 kvadrata) i šuma (768 kvadrata).

Javno nadmetanje zakazno je za 6. oktobar u Vladičinom Hanu.

Tako se imovina ukupne površine oko 3.000 kvadrata prodaje za 31.800.000 dinara, odnosno kvadrat košta oko 10.600 dinara, što je oko 90 evra.

U poslednje objavljenom kvartalnom izveštaju preduzeća (april-jun 2023.) navodi se da do sada nije bilo potencijalnih kupaca Zavoda za specijalizovanu rehabilitaciju, s obzirom na lokaciju i „nefunkcionalnost započetih građevinskih zidina i objekata“.

I istom izveštaju piše da je ukupna vrednost svih nekretnina, postrojenja, opreme i bioloških sredstava Zavoda procenjena na 85,8 miliona dinara (730.000 evra). Ukupne obaveze koje preduzeće ima poveriocima iznose 57,3 miliona dinara (488.200 evra). Jedini poverioci su Fond za razvoj i Elektrodistribucija Vranje.

U izveštaju se navodi da je u toku izveštajnog perioda (april-jun) poslato novo obaveštenje u vezi sa prodajom Zavoda povereniku i igumanu manastira Hilandar i episkopu vranjskom. Piše i da je najavljena njihova ponuda za kupovinu, a da je u toku prikupljanje priloga i donacija.

Kao drugi potencijalni kupac navodi se i JP „Direkcija za izgradnju Bujanovac“.

Zavod je i vlasnik imovine kod manastira Prohor Pčinjski, ali ovu imovinu namerava da proda Ministarstvu privrede.

Holding Vrelo Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji je u stečaju od 2011. godine.

Lekovite vode Bujanovačke Banje spadaju u kategoriju natrijum-hidrokarbonatnih, fluoroidnih, sulfatnih i ugljeno-kiselih hipotermi (43 stepena). Koristi se kao terapijsko sredstvo kupanjem u bazenu ili kadi, ili orošavanjem, a upotrebljava se i lekovito blato (peloid).

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci