fbpx
21.6 C
Vranje
nedelja, 01.10.2023

Svetski dan izbeglica biće obeležen na Sportsko-rekreativnom centru u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Sportskim aktivnostima i Igrama bez granica u Vranju će biti obeležen Svetski dan izbeglica, 13. juna sa početkom u 11 sati, na terenima Sportsko-rekreativnog centra. Cilj ove aktivnosti je upoznavanje sa sličnostima i razlikama koje postoje između naše i kulture zemalja iz kojih potiču izbeglice, kao i upoznavanje, razvijanje zajedništva i sportskog duha, navode organizatori u saopštenju za medije.

Grupa za decu i mlade „Indigo“, u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Vranju, organizuje obeležavanje Svetskog dana izbeglica kao sportski događaj za decu i mlade iz lokalne i izbegličke zajednice 13. juna, u 11 sati, na terenima Sportsko-rekreativnog centra, gde će deca i mladi učestvovati u takmičenjima u fudbalu i odbojci.

Događaj se organizuje u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“, koji sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“, u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša. Projekat se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske.

Istog dana, Grupa za decu i mlade „Indigo“ organizuje i Igre bez granica za lokalnu i izbegličku decu mlađeg uzrasta, na terenima Sportsko-rekreativnog centra u Vranju, sa početkom u 11 časova.

Realizaciji događaja doprinose OŠ „Radoje Domanović“ i OŠ „Svetozar Marković“, čiji učenici učestvuju u takmičenju. Događaj se sprovodi uz podršku UNHCR-a, u okviru projekta „Podrška deci tražiocima azila, izbeglicama i raseljenim Romima, kao i obrazovnim ustanovama u Srbiji“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci