fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Popodne kiša i sparina, na snazi žuti i narandžasti meteo-alarm

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – U prvom delu dana biće pretežno sunčano i veoma toplo. Temperatura će i danas imati tropske vrednosti, a maksimalna će biti od 30 do 35 stepeni. Kako dan odmiče, vreme će biti sve nestabilnije, pa će poslepodne biti uslova za lokalne pljuskove ili grmljavinu, uglavnom južnije od Save i Dunava, piše N1.

Nema uslova za obilne padavine, niti pojavu oluja, u pitanju su kratki letnji pljuskovi. Ipak, u mnogim mestima će kiša izostati, odnosno biće sunčano do umereno oblačno do kraja dana.

Tropske temperature u kombinaciji sa pljuskovima stvaraju dodatne tegobe. Isparavanje će biti pojačano, pa će nakon kiše biti dodatno sparno, i subjektivni osećaj će biti da je još toplije.

Na snazi ostaje žuti i narandžasti meteo-alarm.

Ovog jutra u Srbiji pretežno vedro, sunčano, i tako će ostati u narednim satima. Sredinom dana i kasno poslepodne, očekujemo izolovane pljuskove i grmljavinu. Kiša će zahvatati predele južnije od Beogradu, uključujući i deo glavnog grada.

Suvo vreme se zadržava u Vojovidni. Pljuskovi će biti kratki, a nakon padavina vratiće se sunce.

Od petka nam se vraća potpuno sunčano vreme, visoke vrednosti UV indeksa i dodatni porast temperature. U danima vikenda – ponovo preko 35 stepeni. Jako toplo će ostati i u ponedeljak, ali će nas ponedeljak ujedno uvesti u promenu. Od utorka očekujemo česte padavine praćene zahlađenjem.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci