fbpx
5.2 C
Vranje
sreda, 06.12.2023

Hoće li gradonačelnik Vranja podneti ostavku?

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije podnose ostavke, a do sutra će isto učiniti čelni ljudi svih opština i gradova na jugu srbije, saznaje N1.

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, nije se javio na poziv novinara Slobodne reči do objavljivanja ovog teksta, kako bi odgovorio na pitanje da li je i njemu stigla „naredba iz Beograda“ i hoće li podneti ostavku.

Kako prenosi portal InfoVranjske, predsednik Opštine Trgovište, Nenad Krstić, podneo je ostavku na ovu funkciju.

Ostavku prvog čoveka Leskovca, Gorana Cvetanovića, potvrdila je Nova.rs. PR služba gradonačelnika nije odgovarala na pozive agencije Beta, dok neki od leskovačkih opozicionara navode da je „takva naredba stigla iz Beograda“, javlja N1.

Kako Politika nezvanično saznaje, inicijativa za ostavke je stigla „iz vrha SNS-a“, a povod su, navodno, „predstojeći izbori, zbog čega će, najverovatnije, po istom scenariju, ostavke podneti svi gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji iz redova vladajuće koalicije“.

Odbornik opozicione Grupe građana „Za Leskovac – Zajedno“, Nenad Zdravković, kazao je da „po zakonu, ako gradonačelnik podnese ostavku, obaveza je da se najkasnije 30 dana od tada raspišu izbori“.

„I to se baš uklapa sa datumom najveljenih izbora, 17. decembra“, rekao je Zdravković i dodao da je „Za Leskovac – Zajedno“ takav potez očekivala.

Prema nezvaničnim informacijama koje su objavili mediji, ostavke su podneli još i: gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, predsednik Opštine Kučevo Ivan Rajičić. Kako N1 nezvanično saznaje, ostavku je podnela i predsednica Opštine Trstenik Milena Turk, a, prema saznanjima ovog medija, isto će do petka ujutro uraditi i svi predsednici opština na jugu Srbije.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je sinoć Radio-Televiziji Srbije (RTS), da „parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i izboru u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra“.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci