fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Grad raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2023. godini zvanično je otvoren, a mediji imaju rok od 15 dana za podnošenje projekata.

Gradsko veće je za ove namene opredelilo 25 miliona dinara iz budžeta lokalne samouprave, stoji u saopštenju. Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu je 10 miliona dinara.

Kako se navodi, biće podržani projekti koji „doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana na teritoriji Grada Vranja, podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, napredovanje pravne i socijalne države“.

Takođe, projekti bi trebalo da doprinose „slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema, razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi, unapređenju medijskog i novinarskog profesionalizma i odtaalih medijskih sadržaja koji dorpinose zadovoljavanju potreba građana Vranja, za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije“.

Ceo tekst konkursa i potrebna dokumentacija, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Grada >>>

Pročitajte više:

[INFOGRAFIK] Novac iz budžeta Grada Vranja izdvojen za medije

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci