fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Grad pozvao Vranjance da popune anketu o klimatskim promenama

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – Povodom izrade „Osnovnog inventara emisija gasova sa efektom staklene bašte i Procene rizika i ranjivosti na klimatske promene“, iz Gradske uprave pozivaju sugrađane da se uključe u proces izrade ovog važnog dokumenta popunjavanjem ankete.

Kako se navodi na sajtu, imajući u vidu da je Grad Vranje doneo odluku o pristupanju najvećoj svetskoj inicijativi koja okuplja gradove posvećene klimatskim i energetskim ciljevima – Povelja Gradonačelnika za klimu i energiju (Covenant of Mayors for climate & energy), ovim putem pozivaju se građani da se uključe, kako bi zajedno pojačali naše klimatske ambicije i obavezali se na sprovođenje akcija tempom koji nauka diktira, a u zajedničkim naporima da se zadrži globalni porast temperature ispod 1.5° C – što je najveća ambicija Pariskog sporazuma.

„Vizija je da do 2050. godine svi živimo u dekarbonizovanim i otpornim gradovima sa pristupom dostupnoj, bezbednoj i održivoj energiji. Kao deo inicijative Povelja Gradonačelnika nastavićemo da smanjujemo emisije gasova staklene bašte na našoj teritoriji, povećavamo otpornost, pripremamo se za štetne uticaje klimatskih promena i borimo sa energetskim siromaštvom, kao jednom od ključnih akcija za sprovođenje pravedne tranzicije“ – navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci