fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

„Good guy Gera“: Zbog različitih vakcina postao „mim“, simbol zlosrećnog Vranjanca

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Imao je sreću da se ništa nije desilo, a osobe koje su vakcinisale pacijenta na taj način moraju biti debelo sankcionisane, rekao je za TV Prva državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, govoreći o najnovijem propustu Zdravstvenog centra tokom revakcinacije Slađana Antića iz Vranja. U međuvremenu je na popularnoj satiričnoj stranici Kod Civrića lik Antića, koji je u Vranju poznatiji kao Gera, dobio počasno mesto među „mimovima“ i ubrzo postao simbol „prosečnog zlosrećnog Vranjanca“.

Pođe da primi Fajzerauvale mu kinesku vakcinuNajkvalifikovaniji za rabotu, prime gradonačelnikovu svastikuGlasa za SNS, namavaju ga od rabotuPusti SMS za parking, stigne mu opomena pred utuženjeOde da plati račun za vodu, uvale mu tužbu za neplaćenu vodu za prethodne 3 godine…deo su najnovijeg kolaža „stranice za kritiku i glorifikaciju vranjskog mentaliteta, vranjskog mejnstrima, vranjskog andergraunda i vranjske političke scene“ Kod CivrićaAutori su predstavili novi „meme template“ sa Gerom, zlosrećnim čovekom koji hoće da uradi nešto, ali mu se ne da.

„Ovo je kolaž situacija prosečnog zlosrećnog Vranjanca“ – navode u opisu lokalne internet senzacije.

Dijabetičar, već bio hospitalizovan zbog korone

O ovom slučaju su pored TV Prva izvestili najpre portal lista Večernje novosti kao i lokalni portal InfoVranjske. Kako je Antić, koji zbog dijabetesa pripada posebno osetljivoj grupi, ispričao medijima, tokom leta 2020. godine je zbog komplikacija usled zaražavanja virusom COVID-19 bio dve nedelje hospitalizovan, te je zbog saveta lekara odlučio da se vakciniše. Prvu dozu vakcine Phizer-BioNTech primio je 28. januara, i tada je „sve bilo u redu“. Nekoliko nedelja kasnije, dobija SMS obaveštenje od e-uprave da se javi u Sportsku halu na revakcinaciju, sa tačno određenim terminom.

Odem tamo, predam svoj karton vakcinacije i čekam. Odem u kabinu tri i tamo se popričam sa doktorom. U međuvremenu dolazi sestra, ja skidam duksericu, daje mi vakcinu i to je to. Nastavljam razgovor sa doktorom i on mi dobronamerno kaže da ne brinem jer kineska vakcina dobro štiti. Pitam, kako bre kineska i tu nastaje opšta zbunjenost. Oni kažu da se u Hali ne daje Fajzer. Odatle me šalju u Dom zdravlja i tamo se opet ‘vataju za glavu i na kraj me šalju u Zavod za javno zdravlje. Tamo me prima dr Goran Ristić, pita kako sam, zove Batut i to je to. Osećam se loše od tada, morao sam i na PTO. I tamo su se čudili. Hvatala me nesvestica i bolele su me grudi“ – ispričao je medijima Antić.

Kako je u današnjem uključenju izjavio za N1, nije mu namera „da nekog goni“, ali će tražiti odgovornost jer se radi o „njegovom životu“ i želi da zna „na čemu je“. Dodaje da se pre deset dana mejlom zvanično obratio Ministarstvu zdravlja, Institutu Batut i direktorki Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljani Antić, ali da ni od koga još uvek nije stigao odgovor. Novinari N1 pokušali su da stupe u kontakt sa dr Ljiljanom Antić, ali je ona, kako su naveli, odbila poziv. Isto su pre njih „prošli“ i novinari drugih medija.

„Juče me zvao državni sekretar Mirsad Đerlek. Pretpostavljam da je broj dobio od medija. Bio je ljubazan i rekao je da će odgovorni biti sankcionisani“ – izjavio je Antić za N1.

Direktorka ZC kaže da to nije moguće, iz Ministarstva najavljuju sankcije

Najpre je upravnica Doma zdravlja ZC Vranje dr Jadranka Ajanović novinarki Novosti rekla da nije upoznata sa konkretnim slučajem, ali „da joj se čini nemogućim da je došlo do takvog propusta“, a potom je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić novinaru TV Prva u telefonskom razgovoru rekla da će slučaj ispitati, ali da takođe „ne veruje da je došlo do takvog propusta“.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek je u izjavi za TV Prva o ovom propustu, najavio „debelo sankcionisanje“ odgovornih osoba.

„Imao je sreću pacijent da se ništa nije desilo. Međutim, Ministarstvo zdravlja će sprovesti i unutrašnji i spoljni stručni nadzor. Osobe koje su vakcinisale pacijenta na taj način moraju biti debelo sankcionisane” – izjavio je Đerlek za TV Prva.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci