fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Godinu dana zatvora zbog pretnji uredniku lista „Danas“

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu je povodom pretnji glavnom uredniku lista „Danas“ Dragoljubu Petroviću, osudio Dejana Ivkovića iz mesta Mirosaljci, opština Lazarevac, na jednu godinu zatvora, uslovno na tri godine, zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

U presudi se, kako je objavio „Danas“, navodi da je Ivković proglašen krivim zato što je 8. novembra 2016. godine „putem interneta, svestan svog dela i njegove zabranjenosti, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, ugrozio sigurnost licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, u vezi sa poslovima koje obavlja“.

Kako stoji u presudi, Ivković je ugrozio sigurnost glavnom i odgovornom uredniku lista „Danas“ tako što je sa svog profila na Fejsbuku napisao da je „spremio set noževa i konopce za kvazi rodoljube Srbije za koje nema milosti“, i to povodom Petrovićevog intervjua portalu Cenzolovka pod naslovom „Draža Petrović: U ovakvom ambijentu možete očekivati da vas neko klepi štanglom po glavi“.

„Danas“ piše i da je Ivković na glavnom pretresu u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, kao i da je rekao da je popio „sedam i više rakija“ kada je napisao sporni komentar i da se ne seća šta je napisao, a branio se i tvrdnjom da nije imao nameru da ostvari pretnju.

„Nije od značaja da li onaj koji preti i stvarno ima nameru da realizuje pretnju – piše u presudi Višeg suda u Beogradu“ – citirao je „Danas“ presudu Višeg suda u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci