fbpx
11.1 C
Vranje
sreda, 28.02.2024

GIZ osnažuje mlade Vranjance u ruralnim sredinama

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš – Odsek Vranje danas i sutra održavaju se predavanja i radionice u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“, čiji je cilj da se unaprede ekonomske, socijalne i kulturne mogućnosti mladih u seoskim sredinama, saopštila je Služba za odnose sa javnošću.

Namenjen je mladima od 18 do 30 godina starosti, uključujući osetljive grupe do 40 godina, kao što su povratnici, mlade žene i etničke manjine.

„U narednom periodu, mladi će dobiti priliku da steknu neophodna znanja i veštine za započinjanje ili unapređenje posla, za pristup finansijama i novim tržištima, kao i za umrežavanje sa ciljem da svoje izvore prihoda učine raznovrsnijim, pre svega u oblasti (organske) poljoprivrede“, navodi se u najavi ovog događaja.

Reč je o projektu koji je počeo u novembru 2021. godine i koji će trajati do oktobra 2024, a koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine.

„U planu su konsultacije sa mladima kako bi bili motivisani i osnaženi da se aktivno uključe u oblikovanje okruženja u kojem žive, finansiranje inicijativa koje mladi sami osmisle i kojima bi se poboljšao njihov kvalitet života u zajednici, podršku za poboljšanje ekonomskih mogućnosti, kao i izgradnju kapaciteta lokalne zajednice da lakše identifikuje potrebe mladih i obezbedi njihovo aktivno učešće u procesima donošenja odluka u lokalnim politikama“, navodi se u najavi.

Predavači su dr Branko Krasojević i Slobodan Živanović, eksperti GIZ-a i konsultantskih kuća koje učestvuju u realizaciji projekta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci