fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

[Galerija] Otvaranje 41. Festivala Borini pozorišni dani

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Nakon odlaganja iz predostrožnosti, zbog bolesti člana ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu koje je trebalo da 22. oktobra izvede predstavu Nečista krv, sinoć je otvaranjem izložbe o 125 godina pozorišnog života u Vranju i predstavom Pučina Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Egona Savina, 41. izdanje festivala Borini pozorišni dani i zvanično počelo.

Pre svečanog otvaranja izložbe u foajeu organizatora festivala, Pozorišta Bora Stanković, deo ansambla je na ulazu u zgradu otkrio fotografiju dugogodišnjeg direktora ove kulturne ustanove i utemeljivača jednog od najdugovečnijih pozorišnih festivala u Srbiji, Radoslav Radivojević.

Od 20 časova su pred vranjskom publikom bili Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Bojan Lazarov, Cvijeta Mesić, Jovana Belović, Bojan Dimitrijević, Nebojša Milovanović, Maja Kolundžija Zoroe, Marko Baćović i Bogdana Obradović. Publika je nakon izvođenja, predstavi Pučina dala ocenu 4.83.

Ova i predstave koje će biti na repertoaru svake večeri do 27. oktobra (osim predstave Placebo Narodnog pozorišta u Prištini koja će biti izvedena u čast nagrađenih), biće u takmičarskoj selekciji.

Publika će odlučiti kome ove godine ide nagrada „Radoslav Radivojević“, dok će tročlani žiri (Milena Pavlović, Vladimir Lazić i Zoran Maksimović) odlučivati o nagradama „Borisav Stanković“ za najbolju predstavu u celini, za dramaturgiju, dramatizaciju ili adaptaciju, za najbolju žensku ulogu i za najbolju mušku ulogu.

Nakon predstave održan je „Razgovor sa stvaraocima“, a moderator, dramaturg Goran Ibrajter, razgovarao je sa Slobodom Mićalović, Nenadom Jezdićem, Ljubomirom Bandovićem, Bojanom Dimitrijevićem i Nebojšom Milovanovićem.

Večeras je od 20:00 časova na repertoaru Ana Karenjina Novosadskog pozorišta, u režiji Dejana Projkovskog. Prethodno će od 18 časova na Maloj sceni pozorišta biti promovisana knjiga Milena Dravić ili ključ snova Anite Panić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci