fbpx
2.4 C
Vranje
sreda, 29.11.2023

Galerija Narodnog univerziteta u Vranju raspisala konkurs za samostalne i grupne izložbe

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Galerija Narodnog univerziteta u Vranju raspisala je Konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2024, koji je otvoren do 23. oktobra ove godine. Konkurs je namenjen diplomiranim likovnim, vizuelnim i primenjenim umetnicima, i članovima udruženja likovnih i primenjenih umetnika koji u prethodnih pet godina nisu izlagali u Vranju.

Kako je saopštila Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja, prijava treba da sadrži: podatke o autoru ( ime, prezime, adresa, telefon i imejl-adresu); profesionalnu biografiju u Word-u (ćiriličnim pismom); do deset fotografija radova koji se predlažu za izložbu sa nazivom, dimenzijama, tehnikom i godinu nastajanja u JPG formatu veličine do 2MB; sažet koncept izložbe i predlog dodatih programa (ukoliko su deo izložbe).

Ukoliko umetnici nisu u mogućnosti da dokumentaciju pošalju elektronskim putem, prijave mogu poslati poštom na adresu: Galerija Narodnog univerziteta Vranje, Heroji sa Košara 1, 17500 Vranje, sa naznakom „Za izlagački Konkurs Galerije Narodnog univerziteta Vranje za 2024.“ Konkursni materijal se ne vraća.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. novembra godine na sajtu i stranici JU „Narodni univerzitet“.

Izlagački uslovi su: izrada kataloga, izrada plakata i pozivnica, tehnička i stručna pomoć prilikom postavljanja izložbe, pokrivanje troškova Post Express-a i obaveštavanje javnosti i medijska propraćenost izložbe.

Prispele prijave razmatraće Umetnički savet Galerije Narodnog univerziteta u Vranju, u sastavu: viši kustos-istoričar umetnosti Mirjana Jovanović, u svojstvu  predsednika, i članovi žirija: dr Branka Lalić, master diplomirani grafičar Jovana Nastić, diplomirani slikar Vesna Marinković Stanković i diplomirani primenjeni umetnik Zorana Jovanović.

Više informacija o uslovima izlaganja možete dobiti pozivom na telefone 017/ 414 369 i 060/ 412 89 30 (Jovana Nastić), i putem imejla galerija.narodni.univerzitet@gmail.com.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci