fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

„Evropska nedelja mobilnosti“ od 16. do 22. septembra u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Grad Vranje, u periodu od 16. do 22. septembra, obeležava „Evropsku nedelju mobilnosti“, čiji je osnovni cilj promocija nemotorizovanih prevoza u gradovima, kako bi se unapredio kvalitet životne sredine u gradskim područjima.

U subotu, 16. septembra, od 9 časova, biće organizovana biciklistička vožnja do Vranjske Banje. Planirana trasa kojom će se kretati biciklisti je: Sportsko-rekreativni tar – ulica Radnička – Železnička stanica – Ćukovac – Toplac – Kumarevo – Vranjska Banja, i nazad.

U sredu, 20. septembra, obeležavanje „Evropske nedelje mobilnosti“ nastavlja se od 10 sati, na sportskim terenima Gimnazije „Bora Stanković“.

Za predškolce i učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Tehničkom školom u Vranju, postaviće saobraćajni poligon i organizovaće edukaciju na temu pravilnog ponašanja u saobraćaju.

U petak, 22. septembra, biće organizovana tradicionalna akcije „Dan bez automobila“, u kojoj će učešće uzeti i predstavnici gradskog rukovodstva.

Istog dana, u 12 sati, od mape Grada Vranja biće organizovan izlet do Kazanđola.

Grad poziva građane da se priključe planiranim aktivnostima i daju svoj doprinos obeležavanju „Evropske nedelje mobilnosti“.

Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Evropska komisija, a sprovodi je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci