fbpx
4.2 C
Vranje
nedelja, 10.12.2023

Evo koja radna mesta HAIX nudi Vranjancima

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nemački investitor koji uskoro, prema najavama predsednika Aleksandra Vučića već u martu, otvara fabriku u Bunuševcu, je i zvanično obućarska kompanija HAIX, a po gradu je već postavljeno nekoliko bilborda sa oglasima za zapošljavanje.

Prema saznanjima portala Slobodna reč, za sada su otvorene sve pozicije na krojenju, pripremi i šivenju, a iz HAIX-a poručuju zainteresovanima da na prijave i radne biografije pošalju bez obzira na to da li imaju iskustva na ovim pozicijama.

Uz poziv da se zainteresovani „pridruže porodici“, stoji i zvanična adresa za prijavu i naziv firme: „HAIX Oprema d.o.o Bunuševac bb“. Međutim, firme tog naziva još uvek nema u registrima APR-a, a još uvek ne postoji ni srpska verzija sajta.

Prema ranijim navodima portala Nova.rs, firma koja bi trebalo da spasi situaciju u Vranju nakon odlaska italijanskog Geoksa i otpuštanja oko 1.200 radnika, u regionu posluje u Hrvatskoj. Radi se o kompaniji koja je nastala u četrdesetim nakon Drugog svetskog rata kao mala porodična firma za proizvodnju obuće sa sedištem u bavarskom gradu Majnburgu, a trenutno ukupno ima oko 1.700 radnika.

Iako njihovih proizvoda ima u nekim radnjama u Srbiji, do sada ovde nisu poslovali, a glavni pogoni su im u Hrvatskoj, u mestu Mala Subotica, gde radi preko 1.200 ljudi, a od otvaranja pogona do ovog broja radnika prošlo je 10 godina.

Proizvode HTZ opremu, tačnije obuću, za pripadnike bezbedonosnih službi (vojska, policija, vatrogasci itd.). Kada je pogon u Hrvatskoj otvoren, mediji su pisali da su plate 20 odsto veće od proseka u obućarskoj industriji, te da je radnicima „svakog dana na raspolaganju sveže voće, voda u boci i kafa, a organizuje se i vežbanje za vreme odmora“, kao i da se „u Haixu hvale da je rezultat produktivnost i niska stopa bolovanja“, navodi ovaj portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci