fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

EU daje hitnu finansijsku podršku Srbiji za nabavku vakcina

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar složili su se danas o daljim hitnim merama koje treba preduzeti u borbi protiv pandemije za koje će EU pružiti direktnu hitnu finansijsku podršku, između ostalog i za vakcine.

Kako je saopštio Media EU info, oni su na radnom sastanku razgovarali o vakcinama protiv korona virusa za Srbiju i nabavci medicinske opreme i daljem jačanju zdravstvenih kapaciteta za borbu protiv kovid pandemije i istakli da će EU i Srbija nastaviti blisko da sarađuju.

Fabrici je naveo da EU još od izbijanja kovid pomaže Srbiji u borbi protiv pandemije kako finansijski tako i u vidu hitne medicinske opreme i materijala.

Sada smo u prelomnom trenutku u borbi protiv pandemije sa dostupnim vakcinama i moramo da se borimo zajedno više nego ikad“ – rekao je Fabrici.

Jadranka Joksimović je istakla da su na sastanku analizirane dodatne mogućnosti prenamene sredstava sa programa EU PRO + čiji je korisnik Ministarstvo za evropske integracije, a za potrebe nabavke medicinske opreme i to frižidera, zamrzivača za duboko zamrzavanje, mini-kombije za transport i distribuciju vakcina, „kako bismo spremni dočekali vakcinaciju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci