fbpx
13.7 C
Vranje
utorak, 06.06.2023

Emilija Milenković članica Saveta za mlade Vlade Srbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Programska direktorka udruženja mladih „Naš svet, naša pravila“ iz Vranja, Emilija Milenković, jedna je od članica Nacionalnog saveta za mlade pri Vladi Republike Srbije, javlja portal Vranje News.

Kako se navodi, na sednici održanoj 25. aprila, kojom je predsedavao ministar turizma i omladine Husein Memić, Emiliji Milenković je potvrđeno članstvo u Savetu, a ona u njemu predstavlja mlade i njihova udruženja.

„Sada možemo direktno predstavnicima Vlade Srbije da prenesemo probleme sa kojima se suočavaju mladi u Vranju i na jugu Srbije, poput nezaposlenosti, nedovoljno prilika i mogućnosti za usavršavanje, neadekvatnih zdravstvenih uslova, nedovoljno kulturnih sadržaja i slično, ali i sa sve većim trendom odlaska mladih iz Vranja“ – rekla je Milenković za portal Vranje News i i istakla da će se zalagati za „poboljšanje položaja mladih u manjim i nerazvijenim sredinama kakvo je Vranje, ali i drugim opštinama i gradovima na jugu Srbije“.

Dodala je da će se zalagati za donošenje novog Zakona o mladima, koji će obavezati lokalne samouprave da ispune sve mehanizme omladinske politike, kako bi na najbolji mogući način mogli da brinu o mladima.

Pored mladih, članovi Saveta su i predstavnici svih ministarstava, ako i drugi eksperti i savetnici, podseća Vranje News.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci