fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

Doktor Rade Panić tužio predsednika zbog povrede ugleda i časti

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić danas je Drugom osnovnom sudu u Beogradu podneo privatnu tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog povrede ugleda i časti.

Panić je na konferenciji za novinare ispred suda istakao da je Vučić za njega rekao da „ruši državu Srbiju i zdravstveni sistem“ i da je to za njega kao „patriotu, teška uvreda i nešto što njegov obraz ne može da trpi“.

On je naglasio da je „zaista povređen“ zbog onoga što je Vučić izjavio za njega na javnom servisu. Panić je rekao da „ceo njegov život uz njega i iza njega stoji istina“ i da se bori za pravdu. On je naveo kako su ga advokati uverili da Vučić u ovom parničnom postupku nema pravo da se pozove na imunitet i naglasio da će se Vućić, „ako je zaista čovek i ako stoji iza onoga što govori, a jedan predsednik bilo koje države bi to morao da bude“, pojaviti na sudu da dokaže ono što je rekao.

Panić je naveo da su se njegovi advokati potrudili da napišu da se proces ne može završiti bez njegovog svedočenja, u slučaju da se Vučić ne pojavi pred sudom, „a postoji određena sumnja da neće“. On je naglasio kako želi da ostane zabeleženo u zvaničnim dokumentima šta se desilo „pošto Radio-televizije Srbija (RTS) nije želeo da objavi demanti“ koji je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije uputio posle prvog pominjanja na RTS.

Panić je rekao da čvrsto stoji iza toga da je sve što radi „na osnovu podataka sa terena, da se radi o čistoj istini i to umanjenenoj kakvo je zaista realno stanje“ i da je spreman da to dokaže. On je naveo da trenutno nema preciznih podataka zato što „vlast odavno gradi mrežu koja pokriva tamom sve informacije koje su od javnog značaja“.

Panić je podsetio da su nabavke tokom epidemije „proglašene za tajnu“ i naglasio da ne postoji „apsolutno nijedan pravni akt na osnovu koga bi to moglo da bude“. Podršku Paniću ispred zgrade Drugog osnovnog suda pružili su članovi Skupštine slobodne Srbije, među kojima i epidemiolog Zoran Radovanović, koji je naglasio da je dužnost „poštenog čoveka da ustane u odbranu“ Panićeve časti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci