fbpx
20.2 C
Vranje
nedelja, 28.05.2023

Dobitnik NIN-ove nagrade na Književnoj koloniji u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Jedan od najpopularnijih srpskih pisaca, nagrađen NIN-ovim priznanjem za knjigu Tesla, portret među maskama, Vladimir Pištalo, gostovaće na otvaranju Književne kolonije, koju od 28. novembra do 8. decembra, po osmi put organizuje Narodni univerzitet.

Nekoliko pisaca imaće književne večeri i održaće radionice za osnovce i srednjoškolce, a razgovor sa Pištalom koji će početi od 19 časova u sali Gimnazije Bora Stanković vodiće pesnik, esejista, književni kritičar i putopisac Nenad Šaponja.

Na programu je i književno veče pisca i pesnika za decu Dejana Aleksića, a u ulozi moderatora, o romanu Petlja, sa njim će razgovarati književna kritičarka Slađana Ilić. On će održati i radionicu sa osnovcima od 5. do 8. razreda, u Galeriji Narodnog univerziteta.

U petak, 5. decembra, Narodni univerzitet će od 19 sati u vranjskoj Gimnaziji promocijom ponovljenog izdanja Zvezda je usmerena ka vedrom nebu Momčila Zlatanovića obeležiti 55 godina izdavačke delatnosti.

Učesnici Književne kolonije su i pisac i aforističar Moma Stefanović, književnica za decu Jasminka Petrović, a zatvoriće je književnica i profesorka iz Vranja Sunčica Denić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci