fbpx
6.1 C
Vranje
četvrtak, 23.03.2023

Đurđević: Prošla godina druga najtoplija ikada u Evropi

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Temperatura planete 2022. godine bila je 1,2 stepena viša od perioda industrijske revolucije, rekao je  klimatolog Vladimir Đurđević na predstavljanju publikacije „Zeleni puls Evrope“, a prošla godina je bila druga najtoplija godina u Evropi zabeležena ikada do sada.

Prema njegovim rečima, region u kom se nalazi Srbija zagrejaniji je nego ikada do sada. Centralna i jugoistočna Evropa imaju trend najbržeg rasta letnje temperature, tvrdi Đurđević.

„Ova vrsta ekstrema će predstavljati problem za društvo i zbog njega neće biti moguć napredak“ – istakao je Đurđević.

Vođa projekta „Puls Evrope – medijske posete EU“ Marina Rakić, rekla je da da su u specijalnom izdanju Ekolista, koji je danas predstavljen, objavljeni tekstovi novinara koji su učestvovali na projektu, koji su bili na studijskim putovanjima u zemljama Evropske unije.

Kako je istakla, 31 medijska kuća i 151 novinar posetili su 15 država EU i Albaniju kroz osam grupnih i 18 individualnih poseta.

Objavili su svoje radove o ekologiji, urbanom razvoju i ukrajinskoj izbegličkoj krizi kroz više od šest sati TV programa, više od četiri sata radijskog programa i ukupno 256 medijskih priloga, navela je Rakić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci