fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Đerlek: Devet miliona dinara Vranju za projekat fekalne kanalizacije u Slobodnoj zoni

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek, i  gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje fekalne kanalizacije, radi opremanja investicionih lokaliteta na području Slobodne zone. Vrednost projekta je 13,2 miliona dinara, koji resorno ministarstvo sufinansira sa 8,8 miliona.

Ministar Đerlek je istakao da je ovaj projekat usmeren na „infrastrukturno zaokruživanje investicionih lokacija, stvaranje uslova za dovođenje investitora, izgradnju poslovno-proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta“.

„Osim ulaganja u infrastrukturu, značajna sredstva izdvajaju se za sektor obrazovanja i pametnu specijalizaciju, koja se pokazala kao jedan od ključnih faktora regionalnog rasta i razvoja u Evropi, naročito u zemljama u tranziciji. Vranje je prioritet za buduća ulaganja Vlade“, istakao je ministar.

Gradonačelnik Milenković dodao je da je ukupna vrednost projekta 13,2 miliona dinara, da Ministarstvo učestvuje sa 80 odsto ukupne vrednosti, a da je ostatak obezbeđen iz budžeta Grada Vranja.

„Ovim projektom ćemo da kompletiramo nedostajaću komunalnu infrastrukturu na lokaciji u Industrijskoj zoni Bunuševac. Reč je o parceli površine 26 hektara, uključujući budući poslovno-upravljački centar sa trening centrom za obuku radne snage, koja se nalazi ispod kompanije ‘Teklas’, prema selu Dapčevac“, rekao je gradonačelnik.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar je sa gradonačelnikom i predstavnicima lokalnog rukovodstva obišao lokaciju u Slobodnoj zoni na kojoj će biti realizovani radovi iz projekta. Poseta je obuhvatila i obilazak mosta na Soderačkoj reci kod sela Stropsko, koji je značajno oštećen nakon poplava.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci