fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Danas je Međunarodni dan volontera: „Oni predstavljaju najveću snagu Crvenog krsta“

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

VRANJE – Volonteri predstavljaju najveću snagu Crvenog krsta koji ulažu svoje vreme, znanje i svoj rad, pomažući svima kojima je pomoć potrebna, koji neguju osnovne principe društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, i time čine zemlju boljim i humanijim mestom za život, saopštio je danas Crveni krst Srbije (CKS) povodom Međunarodnog dana volontera.

Porodica volontera društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca broji preko 16 miliona članova, a u toj grupi dobrovoljaca značajan deo čini i mreža volontera CKS i svih organizacija CKS širom zemlje.

„CKS ponosan je što neguje dobrovoljnost i humanost kroz aktivnosti svojih 60.000 volontera, među kojima ima, po godinama i po duhu, mladih, onih koji su se tek zarazili klicom dobročinstva, kao i onih koji su radu u Crvenom krstu posvetili decenije, koji su i svojoj deci pokazali lepote puta volonterskog angažovanja i poveli ih njime. Oni su pružali utehu, brinuli o deci, starima, bolesnima, oni su edukovali, spasavali, davali krv i motivisali druge da učine isto, time spasavajući živote“, istaknuto je u saopštenju.

Volonteri su, podseća CKS, „poklonili svojim zajednicama gotovo milion časova volontiranja tokom kovid pandemije i uvek su budili nadu“.

CKS pozvao je sve „koji imaju u sebi iskru volje da pomažu drugima i žele da učestvuju u razvoju humanijeg sveta“ da se pridruže toj organizaciji.

U saopštenju je najavljeno da će CKS, u saradnji s kompanijom „Koka-kola“, koja je, povodom Međunarodnog dana volontera, donirala 3,3 miliona dinara za nabavku paketa hrane, podeliti te pakete za porodice sa samohranim roditeljim u sredinama u kojima CKS ne sprovodi Program narodnih kuhinja – Bačkoj Palanci, Beogradu, Beočinu, Boru, Lajkovcu, Pećincima i Senti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci