fbpx
9.8 C
Vranje
ponedeljak, 27.03.2023

Dačić: Nastavak dijaloga vlasti i opozicije u martu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je sa predsednikom Spoljnopolitčkog komiteta Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom dogovorio nastavak međustranačkog dijaloga u martu, a u narednih desetak dana će se dogovoriti teme.

Imao sam dobar razgvoor sa Dejvidom Mekalisterom, oko 45 minuta, razgovarali smo o aktuelnim temama, nastavku međustranačkog dijaloga“ – rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

Saglasili smo se da je centralna uloga Skupštine Srbije u svemu tome, radi stvaranja poverenja u institucije i reforme. Na osnovu onoga što je ranije dogovoreno, Skupština Srbije je spremna da organizuje nastavak dijaloga, rekao je Dačić. Taj nastavak bi usledio u martu, predložio sam 1. mart, ali ima stranaka koje ne žele dijalog u prisustvu predstavnika Evropskog parlamenta, pa će očigledno morati da postoji i druga platforma za razgovor sa strankama koje neće biti obuhvaćene ovim međustranaskim dijalogom, naglasio je on.

„U dijalog će biti uključeni Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, a Tanja Fajon i Vladimir Bilčik ostaju deo dijaloga, jer su na funkcijama u Evropskom parlamentu koje su usko povezane sa Srbijom“ – rekao je Dačić.

Tanja Fajon i Bilčik će učestvovati u radu na daljinu, zbog pandemije, a glavninu na terenu će raditi Kukan i Flekenštajn, naglasio je Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci