fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Da bi sakupili novac za takmičenje, gimnazijalci izvode Nušića

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Učenici koji su u dramskoj sekciji Gimnazije Bora Stanković, izvešće komediju Ožalošćena porodica, po tekstu Branislava Nušića, u sredu, 1. februara od 20 časova, na sceni vranjskog Pozorišta, a sav novac prikupljen od ulaznica iskoristiće kako bi otputovali u Zemun i Budimpeštu, na Festival dramskih sekcija srpskih gimnazija iz matice i okruženja.

Cena ulaznice nije određena, već posetioci mogu sami ostaviti dobrovoljni prilog u bilo kom iznosu.

U predstavi igraju Bogdan Stefanović (Agaton), Leonora Ristić (Simka), Luka Stajić (Tanasije), Iva Jovčić (Vida), Đorđe Antić (Trifun), Nikolina Zlatanov (Gina), Emilija Arsić/Milica Danev (Sarka), Milijan Jovanović (Mića), Luna Mitrović/Nina Tasić (Danica), Ema Jaćimović (tetka) i Mijat Jovanović (advokat).

Učenicima je mentorka bila profesorka Nela Dimitrijević, sufler je Minja Dekić, a inspicijent Anastasija Jović. Učenik četvrtog razreda Gimnazije Đorđe Antić potpisuje adaptaciju i režiju.

Podsećamo, na prošlogodišnjim Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu, dramska sekcija Gimnazije Bora Stanković, osvojila je nagrade za originalni dramski tekst i za kolektivnu igru.

Ukoliko propustite premijeru, prva repriza je zakazana za četvrtak, 2. februar, na sceni Pozorišta Bora Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci