fbpx
14.9 C
Vranje
utorak, 06.06.2023

Civilno društvo za Jankovića, pozvali poslanike da podrže njegovu kandidaturu za Ombudsmana

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Grupa od 27 organizacija civilnog društva okupljenih u Kući ljuudskih prava podržala je danas kandidaturu advokata Miloša Jankovića za funkciju novog Zaštitnika građana i pozvala poslanike Skupštine Srbije da ga podrže.

Te organizacije su, „svesne značaja nezavisnih institucija za ljudska prava u demokratskom društvu, kao i činjenice o propustima i degradiranju ovog nezavisnog državnog organa tokom mandata prethodnog Zaštitnika građana“, u današnjem saopštenju pozvale poslanike da podrže izbor Jankovića.

Kako je objašnjeno, Janković poseduje višedecenijsko iskustvo u poslovima od značaja za oblasti nadležnosti ovog organa, ali i iskustvo u samom organu, kao zamenik i vršilac dužnosti Zaštitnika.

U podršci se ističe da, zahvaljujući dugogodišnjoj bliskoj saradnji, organizacije civilnog društva mogu da posvedoče da je Janković ličnost visokih moralnih i stručnih kvaliteta, posvećen zaštiti ljudskih prava i izgradnji pravne države.

Uvereni smo da bi izbor Jankovića za Zaštitnika građana bio prepoznat kao znak da Skupština stoji iza Ustavom proklamovanih temeljnih vrednosti Srbije, poput zaštite ljudskih prava, konstatuje se u pismu podrške.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci