fbpx
4 C
Vranje
utorak, 28.11.2023

CINS: Preko 260 preminulih od kovida u Vranju ove godine, 90 odsto nevakcinisanih

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Najveći broj osoba koje su bile hospitalizovane ili pacijenti koji su umrli od posledica korone nisu bili vakcinisani, a među onima koji su, uprkos vakcinaciji, bili na bolničkom lečenju ili su umrli, najviše je onih koji su primili vakcinu kineskog proizvođača Sinofarm, pokazuju podaci koje je prikupio Centar za istraživačko novinarstvo (CINS), prenosi FoNet.

Podaci koje je CINS dobio od Zavoda za javno zdravlje Vranje pokazuju da je od početka godine do 24. oktobra u Vranju od korone preminula 261 osoba, od čega oko 90 odsto nevakcinisanih. Za to vreme je na teritoriji okruga, od korone je umrla 451 osoba, a 400 nije bilo vakcinisano.

U protekla dva meseca novinari CINS su poslali 79 zahteva za pristup informacijama od javnog značaja Ministarstvu zdravlja, Institutu za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut, institutima, bolnicama i zavodima za javno zdravlje u Srbiji.

Pitali su da li su hospitalizovani i umrli kovid pacijenti bili vakcinisani i, ako jesu, kojom vakcinom, a odgovor je stigao od 21 ustanove, ukazuje CINS.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci