fbpx
12.7 C
Vranje
ponedeljak, 02.10.2023

Branićemo Ustav Srbije, poručio student na protestu protiv nasilja u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Učesnici drugog po redu protesta „Vranje protiv nasilja“, danas su, nakon obraćanja dvoje govornika, napravili „krug“ centralnim gradskim ulicama. Okupljenima su se obratili student prava Radomir Arsić iz Vranja i profesorka matematike Daniela Mihajlović iz Surdulice. Na skupu je bilo oko 150 učesnika.

Protestna šetnja krenula je od Robne kuće, kroz Beogradsku ulicu do kružnog toka, potom kroz Partizansku, sve do Trga Republike i zgrade Gradske uprave, da bi se učesnici naposletku šetalištem vratili na mesto okupljanja. Skup koji je počeo od 19 časova protekao je mirno.

Arsić je između ostalog poručio da će ljudi „braniti Ustav Srbije, koji predsednik Aleksandar Vučić konstantno krši“, te da „ovo nasilje traje od 2012. godine, otkad je Srpska napredna stranka na vlasti“.

Mihailović, koja je dugogodišnja ekološka aktivistkinja, a poslednjih godina aktivna i na lokalnoj političkoj sceni, upozorila je na „devastaciju i uništenje zdrave prirode na području opštine Bosilegrad“.

„Nama treba Srbija bez svih oblika nasilja“, poručila je ona.

Na skupu su još jednom pročitani zvanični zahtevi građanki i građana koji protestuju širom Srbije. Danas su protesti održani u više od  gradova.

Foto: Slobodna reč/Dušan Pešić

Osim „Grupe građana Vranja“, koji su zvanični organizatori skupa, bili su prisutni i članovi lokalnih odbora opozicionih partija, kao i simpatizeri pokreta „Kreni promeni“.

Dan uoči protesta, aktivisti Pokreta „Kreni-promeni“ postavili su na stepenicama zgrade Gradske uprave papire na kojima je bilo ispisano „Šta žulja Vranje“, a danas su saopštili da su Gradskoj pisarnici predali pitanja građana Vranja upućena gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci