fbpx
20.2 C
Vranje
nedelja, 28.05.2023

Beogradska firma isporučivaće Novom domu toplotnu energiju narednih 30 godina

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Posao isporuke toplotne energije u narednih 30 godina Grad Vranje poverio je beogradskoj firmi Energy construction, nakon jednog propalog tendera i raspisivanja drugog, javlja portal Južne vesti.

Radi se o isporuci toplotne energije iz dve kotlarnice na biomasu i gas koje će se izgraditi, a ugovor koji je potpisan između grada i pomenute firme koja će u okviru javno-privatnog partenrstva bez elemenata koncesije isporučivati toplotnu energiju sistemu daljinskog grejanja vranjske toplane JP Novi dom, vredan je skoro 5 milijardi dinara.

Vranjanci su se do sada grejali na lož-ulje i mazut, a kako je rekao gradonačelnik Slobodan Milenković prilikom potpisivanja ugovora, realizacijom projekta Vranjanci će imati grejanje po ekološki prihvatljivim standardima, navode Južne vesti.

Kotlarnice će biti izgrađene na dve različite lokacije – u neposrednoj blizini ulica Proleterskih brigada i Jovana Jankovića Lunge, a plan je da učešće biomase u proizvodnji toplotne energije bude najmanje 50 odsto.

Osim smanjenja emisije štetnih gasova, očekuje se i da izgradnja novih kotlarnica donese i niže cene grejanja, jer će biti smanjeni i troškovi proizvodnje grejanja. Vrednost projekta je 4,9 milijardi dinara bez PDV.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci