fbpx
10.4 C
Vranje
nedelja, 25.02.2024

Beograd sprema dva koncerta „velikih zvezda“ za vakcinisane

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Beograd na sednici Kriznog štaba tražiti da se otvore ugostiteljski objekti i tržni centri, ali u kontrolisanim uslovima uz striktno poštovanje mera i nastavak vakcinacije.

Ne postoji dilema zdravlje ili posao, moramo da nađemo način da se sačuvaju radna mesta i zdravlje ljudi. Ovo nije samo zdravstvena nego i društvena i ekonomska kriza. Moj posao je da sačuvam radna mesta, ali razumem lekare koji se na prvoj liniji fronta bore za zdravlje stanovništva“ – rekao je Vesić za TV Pink.

Vesić je rekao da se grad priprema za vreme kada će turisti početi ponovo da dolaze i da se razgovaralo o tome da se izdaju sertifikati za hotele gde se popuštuju sve mere i gde su svi zaposleni vacinisani, kao i da se za jun pripremaju dva velika koncerta naših poznatih zvezda gde će besplatne karte moći da dobiju oni koji su vakcinisani.

Na taj način želimo da zahvalimo ljudima koji su se revakcinisali i to nije nikakva diskriminacija“ – istakao je Vesić.

On je rekao da su do sinoć u Beogradu vakcinisana 411.434 građanina, odnosno 29,23 odsto ukupne punoletne populacije, a revakcinisano 237.479, odnosno 18,29 odsto punoletnog stanovništva.

Očekujem da ćemo do 1. aprila sigurno preći broj od 500.000 vakcinisanih i 300.000 revakcinisanih što je zaista veliki uspeh“ – rekao je Vesić i dodoa je veoma ponosan da je u populaciji od 65 do 74 godine vakcinisano 58,39 odsto građana.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci