fbpx
4.1 C
Vranje
sreda, 21.02.2024

„Aktivisti iz komšiluka“ pozivaju mlade iz Vranja da se prijave na konkurs za organizatore događaja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Udruženje „Aktivisti iz komšiluka“ poziva mlade iz Vranja da okupe ekipu od troje ili četvoro osoba koje imaju između 15 i 30 godina, i da se prijave na „Konkurs za mlade organizatore događaja“, tokom kojeg će naučiti da razvijaju i usavršavaju ideje i veštine za organizovanje događaja, a dobiće i budžet za realizaciju tih ideja, javlja Jugpress.

Mladi koju budu odabrani proći će trening koji će se održati u Sremskim Karlovcima, 21. februara, a nakon toga će, kada se vrate u Vranje, moći da realizuju svoje ideje.

Kako bi se prijavili na konkurs, potrebno je ostaviti svoje podatke putem Google forme, a „Aktivisti iz komšiluka“ će prijavljene kandidate kontaktirati 15. januara, kada se konkurs zvanično otvara, kako bi im pružili više informacija.

Iz ovog udruženja su, nedavno, posredstvom društvenih mreža, pozvali mlade da „zajedno utiču na to da se otvori Omladinski centar u Vranju“, kao i da sa njima podele svoje ideje – kakav bi sadržaj mogao da se nađe u tom centru i šta bi tu mladi radili u slobodno vreme.

Kako navode iz Udruženja „Aktivisti iz komšiluka“, mladi najviše odlaze iz Vranja zbog toga što „nisu zadovoljni platama“, zato što „ne mogu da pronađu posao u struci“, kao i „zbog studiranja“, a potom se više i ne vrate u Vranje jer su „drugi gradovi živahniji i zanimljiviji“. Takođe, ističu da mladima fali mesto na kome mogu da razvijaju digitalne i druge veštine, a nedostaje im i besplatna psihološka podrška.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci