fbpx
8.9 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Ako ste maturanti i interesuje vas gejming, film, pozorište, muzika ili animacija, ovo je konkurs za vas

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Nacionalna platforma „Srbija stvara“ pokreće besplatan mentorski program „Kreativna karijera“ namenjen maturantima srednjih škola u Srbiji zainteresovanim za profesionalni razvoj u oblasti filma, muzike, pozorišta, gejminga, animacije, fotografije, koji će biti održan od 1. februara do 31. marta 2024, saopštila je danas Vlada.

Tokom programa, šest vrhunskih profesionalaca iz oblasti kreativnih industrija pružiće podršku i vođenje maturantima, a sve sesije biće održane onlajn.

Mentorski program realizuje se u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, „Fabrikom fotografa“, kompanijama „Bassivity group“ i „Sky music“, kao i gejming kompanijom „Shosha games“.

Prijave se mogu poslati do 31. decembra na sajt srbijastvara.rs.

Vlada je navela da program stiže kao odgovor na sve veću potrebu rastućeg sektora kreativnih industrija za visokoobrazovanim kadrom i profilima koji nedostaju.

U pitanju je najmlađi, a najbrže rastući sektor u Srbiji sa doprinosom u BDP od oko šest odsto, koji zapošljava 45 odsto visokoobrazovanih mladih ljudi između 20 i 45 godina.

Broj zaposlenih u sektoru je u poslednjih pet godina porastao za 37 odsto, dok je ukupna izvoz kreatinih industrija Srbije povećan za 80 odsto.

Platforma „Srbija stvara“, kao deo kabineta predsednice Vlade Srbije, kontinuirano i sistemski podržava razvoj kreativnog sektora u Srbiji, posebno obraćajući pažnju na formiranje visokoobrazovanog kadra i to kroz sve nivoe formalnog obrazovanja, navela je Vlada.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci