fbpx
12.1 C
Vranje
subota, 24.02.2024

Akademik Goran Petrović na otvaranju Književne kolonije u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U utorak, 5. decembra, u Vranju, počinje deveta „Književna kolonija“ koja, od ove godine, postaje internacionalna manifestacija. Gost na otvaranju biće književnik i akademik, Goran Petrović, o čijem će stvaralaštvu govoriti prof. dr Aleksandar Jerkov, koji će ovom prilikom biti i moderator književnog druženja, javlja Služba za odnose sa javnošću.

Dan posle, 6. decembra, od 10 do 12 sati, u Galeriji Narodnog univerziteta (GNU), akademik Goran Petrović održaće radionicu sa srednjoškolcima. U večernjim satima gost kolonije biće Uroš Petrović, jedan od najčitanijih pisaca za decu. On će, prethodno, u prepodnevnim satima, u sali Periodike Javne biblioteke „Bora Stanković“, održati i radionice sa osnovcima.

U četvrtak, 7. decembra, gosti kolonije biće pesnici za decu Miroslav Kokošar i Tode Nikoletić, dok će moderator razgovora biti Marjan Živković.

Petak, 8. decembar, rezervisan je za promociju antologije „Novi duhovni most – Novi Sad – Bari“. Ovo značajno dvojezično pesničko delo biće predstavljeno na vranjskoj koloniji zahvaljujući saradnji sa Udruženjem „Dante Alighieri“ Vranje, Institutom za italijansku kulturu Beograd i Društvom novosadskih pesnika. Književno druženje sa srpskim i italijanskim stvaraocima vodiće Gordana Dimitrijević, direktorka JU „Narodni univerzitet“.

Književna kolonija završava se u ponedeljak, 11. decembra, gostovanjem prof. dr Slavice Garonje, književnice iz Beograda, a razgovor sa njom vodiće Olivera Đorđević.

Književnu koloniju od 2014. godine organizuje JU „Narodni univerzitet“ u Vranju, pod pokroviteljstvom Grada Vranja. Ove godine Književnu koloniju su podržali i Institut za italijansku kulturu Beograd, Udruženje „Dante Alighieri“ Vranje i Društvo novosadskih književnika (DNK), pa je samim tim dobila i internacionalni karakter.

Sve književne večeri oržavaju se u svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“, sa početkom u 19 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci